Onze werkwijze

Nadat u aangemeld bent bij ons bureau, heeft een van onze bemiddelingsmedewerkers een persoonlijk intake gesprek bij u thuis, om uw vraag te inventariseren. Deze bemiddelingsmedewerker blijft uw vaste contactpersoon.

De bemiddelingsmedewerker gaat op zoek naar een geschikte gastouder voor uw kind die zo veel mogelijk aan uw persoonlijke voorkeur en wensen voldoet in ons eigen bestand. Wanneer er een geschikte gastouder is gevonden volgt er een kennismakingsgesprek tussen u en de gastouder waarin alle aspecten van de opvang aan bod komen en u ruimte heeft om uw vragen te stellen.

De gastouder houdt de opvanguren bij en deze worden na ondertekening doorgestuurd aan Twinkle Star. Wij sturen u een factuur op basis van het afgesproken tarief. Zodra de factuur volledig is voldaan volgt uitbetaling aan de gastouder. Aan het eind van het kalenderjaar ontvangt u een jaaroverzicht van alle opvangkosten, waarmee u de ontvangen kinderopvangtoeslag kunt verantwoorden aan de Belastingdienst.

Na de proefperiode van 2 maanden volgt er een evaluatiegesprek met beide partijen.

De bemiddelingsmedewerker komt minimaal 2 keer per jaar bij uw gastouder. Zij voert dan de jaarlijkse risico-inventarisatie uit en evalueert de opvang.

Meerdere keren per jaar krijgt u van ons een nieuwsbrief met informatie over Twinkle Star of bijvoorbeeld veranderingen in de wet kinderopvang.

Alle medewerkers van Twinkle Star zijn pedagogisch geschoold en staan voor u en uw gastouder klaar bij eventuele opvoedkundige problemen.

Alle gastouders van Twinkle Star werken volgens ons pedagogisch beleidsplan, waarin de werkwijze en opvoedkundige uitgangspunten zijn vastgelegd.
De geldigheid van de documenten van de gastouder wordt door ons gecontroleerd

Elke maand gaat er 20% van de bureaukosten naar Stichting Kindersteunpunt Twinkle Star. Hiermee steunt u ongemerkt de stichting en hiermee ook de kinderen in Almere die dit het hardste nodig hebben.

Uw gastouder ontvangt van Twinkle Star maandelijks een overzichtje met leuke (knutsel)activiteiten die zijn kan doen met de kinderen.