Kinderdagverblijf

Verticale groepen

Vanuit onze visie worden alle kinderdagverblijven kleinschalig en intiem opgezet. Doormiddel van overzichtelijke groepen proberen we een gezellige huiselijke ruimte te creëren die de thuissituatie zo veel mogelijk nabootst. Als vanzelfsprekend hebben we daarom ook gekozen om te werken met verticale groepen. Verticale groepen hebben op pedagogisch gebied als voordeel dat de grote kindjes leren omgaan met de kleintjes en de kleine kinderen kunnen weer heel veel leren van de grote kinderen. Spelenderwijs en ongemerkt werken we zo aan de pedagogische en persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Twinkle Star heeft een omgeving gecreëerd waar de kinderen vrij kunnen spelen, activiteiten kunnen ondernemen en tegelijkertijd hun talenten kunnen ontwikkelen.

Dagritme

Het dagritme van de baby’s tot 6 maanden wordt volledig door de ouders bepaald. De meeste baby’s houden er namelijk een eigen dagritme op na. Twinkle Star neemt in overleg met de ouders dit ritme over tot de ouders aangeven dat het kindje mee kan in het standaard ritme.

Dagprogramma:

7:00 – 9:30 uur: Brengen

De kinderen en de ouders komen binnen en worden begroet. De juf bespreekt met de ouders hoe het met de kinderen gaat. Eventuele bijzonderheden worden door de juf genoteerd.

9:30 uur: Kringetje

We gaan gezellig met z’n alle in de kring zitten en zingen het goedemorgen liedje. Daarna is er ruimte om eventuele bijzonderheden te bespreken en gaan we een Kiki-activiteit doen

9.45 uur: Fruit eten en liedjes zingen

Na het kringetje gaan alle kinderen samen ontbijten aan tafel. De juf gaat met alle kinderen aan tafel zitten en er wordt vers fruit gesneden. Onder het klaar maken van het fruit zingt de juf gezellig liedjes met de kinderen.

10:15 uur: Verschonen, plassen en handjes wassen

Na het ontbijt krijgt iedereen een schone luier of gaat plassen en handen wassen.

10.30 uur: Tijd voor een dagactiviteit of mogelijkheid om naar buiten te gaan

Nu is er tijd om samen wat leuks te gaan doen. De juf gaat samen met de kinderen een dagactiviteit doen of lekker buiten spelen.

 

11:30 – 12:15 uur: Lunchen

Nu is het tijd om te lunchen. Bij de lunch houdt de juf rekening met de schijf van vijf van het voedingscentrum.

 

12:15 – 12:30 uur: Verschonen, plassen en handjes wassen

Na de lunch krijgen alle kindjes een schone luier of gaan ze plassen en handjes wassen. De kindjes die gaan slapen worden omgekleed om naar bed te gaan.

 

 

12:30 – 14:30 uur: Rusttijd

De kindjes die dat willen, gaan slapen en de anderen gaan een rustige activiteit met de juf doen.

14:30 – 15:00 uur: Wakker worden en samen eten

Als alle kindjes weer wakker zijn is het weer tijd om te verschonen of even naar de wc te gaan. Daarna eten we gezamenlijk wat groente, bijvoorbeeld: snoeptomaatjes, komkommer, stukjes paprika etc.

15:00 – 16:30 uur: Tijd voor de dagactiviteit of mogelijkheid om naar buiten te gaan

Nu is er tijd om samen wat leuks te gaan doen. De juf gaat samen met de kinderen een leuke dagactiviteit doen of lekker buiten spelen.

16.30 uur: Samen nog wat eten en drinken

Van al dat spelen krijg je dorst, dus wordt het weer tijd om gezamenlijk wat te drinken en samen een gezonde snack te eten.

18.00 uur: Avondeten (optioneel)

De kinderen die tot 19.00 uur op de opvang zijn kunnen om 18.00 uur een hapje eten. Ouders kunnen zelf eten meegeven wat eventueel opgewarmd kan worden in de oven of magnetron. Eerder dan 18.00 uur avondeten is niet gewenst omdat tussen 17.00 uur en 18.00 uur de meeste kinderen worden opgehaald en dit een erg druk moment kan zijn voor de pedagogisch medewerkers. Daarnaast is het voor de kinderen onprettig als sommige kinderen eten krijgen en andere niet.

18:00 – 19:00 uur: Vrij spelen

Na alle activiteiten is het nu tijd om weer even lekker te spelen, tot alle kinderen worden opgehaald.

Ophalen

Wanneer de kindjes worden opgehaald vertelt de juf wat er die dag allemaal gebeurd is en aan welke activiteiten is gewerkt. Alle kindjes hebben ook een kind schriftje waar de juf eventuele bijzonderheden in schrijft en waar ruimte is voor foto’s. Uiterlijk 18:00 uur kunnen de kindjes worden opgehaald. Bij verlengde opvang is dit uiterlijk 19:00 uur.