BSO

Buitenschoolse opvang Bouwmeesterbuurt.

De BSO (Buitenschoolse opvang) van Kinderspeelpaleis Twinkle Star Bouwmeesterbuurt is gelegen aan de G.T Rietveldstraat in Almere-buiten. De BSO bestaat uit 1 basisgroep en deze bevat maximaal 11 kinderen per dag. Op de BSO zitten kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar.

Scholen

De kinderen die bij de BSO van Twinkle Star opvang krijgen komen van nabij gelegen scholen, namelijk:

  • De Goede herder
  • Het Kompas
  • De kring
  • De Oase
  • Bommelstein
  • De Egelantier
  • Montessorischool Almere-Buiten
  • Het Kristal
  • De Dukdalf

Wilt u uw kind graag door ons laten opvangen, maar staat uw school niet in deze lijst? Neem dan contact op met info@kinderspeelpaleistwinklestar.nl

Wennen

Het eerste bezoek aan de (buitenschoolse) opvang is altijd heel spannend voor u en uw kind. Wij raden u aan om de eerste keer samen met uw kind naar de opvang te komen en de tijd te nemen om even samen rond te kijken en eventueel even samen te spelen, zodat uw kind kan wennen aan de nieuwe omgeving. Na de eerste dag wordt besproken hoe de wenperiode verder ingericht gaat worden. Het verloop van zo’n periode is namelijk voor ieder kind anders.

Dagschema

Het dagschema bestaat op de BSO vooral uit zelfgekozen activiteiten. BSO-kinderen met voorschoolse opvang krijgen ook een ontbijt (als ze dat thuis niet hebben kunnen nuttigen). Daarna kunnen zij lekker spelen tot zij naar school gebracht worden.
Na afloop van de schooldag worden de kinderen door ons opgehaald. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen wat te eten en drinken. Hierna kunnen de kinderen zelf kiezen waarmee ze willen spelen. De juf van de groep heeft voor die dag ook een activiteit voorbereid die de kinderen onder begeleiding kunnen doen. Dit kan een groepsactiviteit zijn of een individuele activiteit. Wanneer het weer het toelaat kunnen de kinderen buiten spelen onder begeleiding van de juf. De oudere kinderen mogen zelfstandiger spelen en bij schriftelijk toestemming van de ouders, zonder toezicht van de juf buitenspelen.
Binnen zijn er verschillende speelmogelijkheden voor alle leeftijden. De kinderen kunnen bijvoorbeeld gaan lezen,  tekenen of schrijven aan tafel, schilderen, TV kijken, muziek luisteren of computerspelletjes doen op de wii of Ipad.
Aan het einde van de dag worden de kinderen door hun ouders opgehaald van de groep. De juf vertelt aan de ouders wat hun kind die dag heeft gedaan en neemt afscheid.

Eten en drinken

Bij Twinkle Star eten de kinderen volgens een voedingsschema volgens de schijf van vijf van het voedingscentrum. Fruit staat altijd op tafel en kan naar behoefte worden gegeten. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte om af en toe wat lekkers te eten.
Heeft uw kind allergieën? Of eet uw kind alleen halal?  Geef dit dan door aan de juf, zodat zij hier rekening mee kan houden.

Uitstapjes

Bij Twinkle Star vinden we het leuk om met de kinderen op stap te gaan en de schoolvakanties zijn daar natuurlijk heel geschikt voor. De BSO juf maakt voor elke vakantie een overzicht waarin u precies kunt zien welke uitjes of activiteiten er voor die dag gepland staan. Op die manier kunt u rekening houden met bijvoorbeeld een extra zetje kleding of stevige wandelschoenen. Uiteraard houdt de juf rekening met de verschillende leeftijden van de kinderen.
Tijdens de vakanties houdt de juf een kind schriftje bij waarin foto’s geplaatst worden van de activiteiten en uitjes. Vervoer en uitstapjes zijn uiteraard bij het tarief inbegrepen.

Tarief

Het tarief voor 2018 is € 6,95 per uur voor de reguliere opvang. Heeft u behoefte aan flexibiliteit dan kan dit ook. Neem hiervoor contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Gezien onze kleinschaligheid zijn de flexibele kindplaatsen beperkt.
Ons tarief is altijd inclusief voeding, vervoer en uitstapjes.

Er zijn verschillende pakketten mogelijk bij Twinkle Star voor BSO, VSO en vakantieopvang. Vraag naar de mogelijkheden.

De activiteiten

Twinkle Star vindt het belangrijk om iedere dag verschillende activiteiten aan de kinderen aan te bieden in het kader van ontwikkeling, stimulering en vermaak. Deze activiteiten omvatten onder andere knutselen, zingen, koken en proefjes doen. Elke maand worden de activiteiten door de pedagogisch medewerkers bedacht en opgesteld aan de hand van ons maandthema. Daarnaast gaan de pedagogisch medewerkers elk kwartaal met de kinderen op stap voor een natuuractiviteit. De natuuractiviteiten worden ook op voorhand door de pedagogisch medewerkers bedacht. Aan het begin van het nieuwe kwartaal ontvangen alle ouders het draaiboek voor die dag, zodat er rekening gehouden kan worden met bijvoorbeeld extra stevige schoenen, of extra warme kleding.