BSO Stedenwijk

BSO-Stedenwijk

BSO-Stedenwijk bestaat uit 1 basisgroep van maximaal 16 kinderen.Op de BSO zitten kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar.

 

Scholen

De kinderen die bij de BSO van Twinkle Star opvang krijgen komen van nabij gelegen scholen, namelijk:

 • Montessorischool Almere-stad
 • De Delta
 • De Achtbaan
 • De Alexander Rozendaelschool
 • De Klimop
 • De Zeetuin
 • De Lichtboei
 • Wilt u uw kind graag door ons laten opvangen, maar staat uw school niet in deze lijst? Neem dan contact op met info@kinderspeelpaleistwinklestar.nl

   

  Wennen

  Het eerste bezoek aan de (buitenschoolse) opvang is altijd heel spannend voor u en uw kind. Wij raden u aan om de eerste dag samen met uw kind naar de opvang te komen en de tijd te nemen om even samen rond te kijken en eventueel even samen te spelen, zodat uw kind kan wennen aan de nieuwe omgeving. Na de eerste dag wordt besproken hoe de wenperiode verder ingericht gaat worden. Het verloop van zo’n periode is namelijk voor ieder kind anders.

   

  Dagschema

  Het dagschema bestaat op de BSO vooral uit zelfgekozen activiteiten. BSO-kinderen met voorschoolse opvang krijgen ook een ontbijt (als ze dat thuis niet hebben kunnen nuttigen). Daarna kunnen zij lekker spelen tot zij naar school gebracht worden. Na afloop van de schooldag worden de kinderen door ons opgehaald. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen wat te eten en drinken. Hierna kunnen de kinderen zelf kiezen waarmee ze willen spelen. De juf van de groep heeft voor die dag ook een activiteit voorbereid die de kinderen onder begeleiding kunnen doen. Dit kan een groepsactiviteit zijn of een individuele activiteit. Wanneer het weer het toelaat kunnen de kinderen buiten spelen onder begeleiding van de juf. De oudere kinderen mogen zelfstandiger spelen en bij schriftelijk toestemming van de ouders, zonder toezicht van de juf buitenspelen. Binnen zijn er verschillende speelmogelijkheden voor alle leeftijden. De kinderen kunnen bijvoorbeeld gaan lezen,  tekenen of schrijven aan tafel, schilderen, TV kijken, muziek luisteren of computerspelletjes doen op de wii of Ipad. Aan het einde van de dag worden de kinderen door hun ouders opgehaald bij de groep. De juf vertelt aan de ouders wat hun kind die dag heeft gedaan en neemt afscheid.

  Op woensdag hebben de kinderen de mogelijkheid om hun zwemdiploma te behalen tijdens BSO tijd. (zie haal je zwemdiploma met Twinkle Star).

   

  Eten en drinken

  De kinderen eten volgens een voedingsschema volgens de schijf van vijf van het voedingscentrum. Fruit staat altijd op tafel en kan naar behoefte worden gegeten. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte om af en toe wat lekkers te eten. Heeft uw kind allergieën?  Geef dit dan door aan de juf, zodat zij hier rekening mee kan houden.

   

  Uitstapjes

  Bij Twinkle Star vinden we het leuk om met de kinderen op stap te gaan en de schoolvakanties zijn daar natuurlijk heel geschikt voor. De BSO juf maakt voor elke vakantie een overzicht waarin u precies kunt zien welke uitjes of activiteiten er voor die dag gepland staan. Op die manier kunt u rekening houden met bijvoorbeeld een extra zetje kleding of stevige wandelschoenen. Uiteraard houdt de juf rekening met de verschillende leeftijden van de kinderen. Tijdens de vakanties houdt de juf een kind schriftje bij waarin foto’s geplaatst worden van de activiteiten en uitjes.

   

  Tarief

  Twinkle Star hanteert voor al haar groepen hetzelfde tarief. Het basistarief voor 2018 is € 6,95 per uur.

  Er zijn verschillende pakketten mogelijk bij de BSO. VSO en vakantieopvang nodig? Vraag naar de mogelijkheden.